Studiebegeleiding mbo Eindhoven

Reteach biedt studiebegeleiding voor studenten uit het mbo in de regio Eindhoven.

Regelmatig begeleiden we studenten uit het beroepsonderwijs. We begeleiden met name studenten van de volgende scholen:
  • ROC-Eindhoven, www.roceindhoven.nl
  • De Rooi Pannen, www.derooipannen.nl
  • De Eindhovense school, www.eindhovenseschool.nl
De overstap van het vmbo/havo naar het mbo is niet voor iedereen even gemakkelijk. Struikelblok blijkt vaak de grote vrijheid die je krijgt binnen het beroepsonderwijs. De opleiding vraagt grote zelfstandigheid en veel ondernemingsgeest en dat ben je niet gewend. Begrippen als “probleemgestuurd onderwijs” , “modules” , “colleges” en “werkgroepen” vliegen je om de oren. Het kan lang duren voordat je een goede manier van werken beheerst. Je kunt je bovendien bijna geen onvoldoendes permitteren. Alle modules moet je afsluiten met een voldoende cijfer.

De grote hoeveelheden leerstof zijn nieuw. Het maken van een goede studieplanning is dan heel belangrijk. Het werk dat je moet doen, is ook nog eens anders dan op de middelbare school. Je manier van studeren zul je dus moeten aanpassen of veranderen. Hoe ga je dat voor elkaar krijgen?

Het komt ook geregeld voor dat je vakken krijgt die je op de middelbare school niet hebt gehad. Of het is al heel lang geleden. Dat kunnen talen zijn, maar ook een vak als Economie. Dan heb je misschien inhoudelijke uitleg nodig.

We kunnen je bij al deze situaties studiebegeleiding geven in de regio Eindhoven. Dat kan in een één-op-éénsituatie. In onderling overleg bekijken we dan welk tijdstip je voorkeur heeft. Het is ook mogelijk dagelijks tussen 14.00 en 18.00 uur. Je zit dan in een groepje.

Onze locatie is op het adres  De Bleker 38 5506 BD Veldhoven.