Studiebegeleiding MBO

Regelmatig begeleiden we studenten uit het beroepsonderwijs. De overstap van het vmbo/havo naar het m.b.o. is namelijk niet voor iedereen even gemakkelijk. Struikelblok blijkt vaak de grote vrijheid die je krijgt binnen het beroepsonderwijs. De opleiding vraagt grote zelfstandigheid en veel ondernemingsgeest en dat ben je niet gewend. Begrippen als “probleemgestuurd onderwijs” , “modules” , “colleges” en “werkgroepen” vliegen je om de oren. Het kan lang duren voordat je een goede manier van werken beheerst. Je kunt je bovendien bijna geen onvoldoendes permitteren. Alle modules moet je afsluiten met een voldoende cijfer.

De grote hoeveelheden leerstof zijn nieuw. Het maken van een goede studieplanning is dan heel belangrijk. Het werk dat je moet doen, is ook nog eens anders dan op de middelbare school. Je manier van studeren zul je dus moeten aanpassen of veranderen. Hoe ga je dat voor elkaar krijgen?

Het komt ook geregeld voor dat je vakken krijgt die je op de middelbare school niet hebt gehad. Of het is al heel lang geleden. Dat kunnen talen zijn, maar ook een vak als Economie. Dan heb je misschien inhoudelijke uitleg nodig.

We kunnen je bij al deze situaties studiebegeleiding geven. Dat kan in een één-op-éénsituatie. In onderling overleg bekijken we dan welk tijdstip je voorkeur heeft. Het is ook mogelijk dagelijks tussen 14.00 en 18.00 uur. Je zit dan in een groepje. Misschien wil je wel gebruik maken van ons cursusaanbod. Wil je informatie over onze prijzen, dan moet je bij het onderdeel “Tarieven” kijken.