Huiswerkbegeleiding

Huiswerk maken is niet zo lastig als het lijkt. En wij kunnen je helpen om dat te ontdekken. Door goed te plannen en te ordenen, kom je een heel eind. Maar niet het héle eind. Je hebt ook zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen nodig om je doel te bereiken. Niets motiveert je meer dan een goed cijfer voor een proefwerk. Niets vergroot je zelfvertrouwen meer dan dat je ziet dat je iets kunt. En als wij je bij dit alles mogen begeleiden, in een gezellige sfeer, dan wordt het schoolwerk vast minder saai. 

Bij Reteach kun je van maandag tot en met vrijdag terecht voor huiswerkbegeleiding. Vind je het lastig om je huiswerktijd te plannen? Heb je moeite je te concentreren, waardoor je eigenlijk te onregelmatig huiswerk maakt? Kom dan  tussen 14.00 en 18.00 uur naar ons toe. Je kunt kiezen uit  huiswerkbegeleiding van één, twee, drie, vier of vijf dagen per week. Elke dag die je komt, ben je twee tot drie uur aan het werk. Langer mag natuurlijk ook. Dan heb je daarna tijd voor je hobby's.

Je komt één of twee keer als het je niet lukt om minstens drie keer per week bij Reteach te komen studeren, of als je dat niet nodig hebt. In dat geval bestaat de begeleiding  verhoudingsgewijs (veel) meer uit het organiseren van je studie. De bedoeling is ervoor te zorgen dat je je huiswerk tijdig af hebt en dat je op tijd klaar bent voor toetsen en examens. Veel coaching dus.

Je kunt gebruik maken van onze proefwerkweekregeling. Je komt in die week elke dag naar de huiswerkbegeleiding.

Om je alle aandacht te kunnen geven die je nodig hebt, werken we met kleine groepjes per begeleider en individueel, als je dat nodig hebt.  Je kunt dus ook bij ons terecht als je ADD, ADHD, NLD, PDD-NOS, een andere lichte vorm van autisme of dyslexie hebt. Heb je de beschikking over een zogenaamd persoonsgebonden budget? Ook in die situaties kunnen we je helpen.

Heb je moeite met het lezen en schrijven, dan kun je gebruik maken van speciale computerprogramma's.

In online begeleidingsverslagen schrijven we elke keer als je bent geweest wat je hebt gedaan, hoe het ging en welke vorderingen je maakt. Ook afspraken komen erin te staan. Dan kunnen je ouders thuis op de voet volgen hoe het met je gaat.